Terwijl Aad Meinderts op de radio de literaire prijzen van de Jan Campert Stichting bekendmaakte, mocht Eppo van Nispen bij De Wereld Draait Door vertellen welke zes boeken meedongen voor de NS Publieksprijs. De NS Publieksprijs gaat naar boeken die toch al goed lopen, want het publiek mag stemmen op een van de onderstaande zes best verkopende boeken. Het scenario is vanaf nu als volgt: het programma Voetbal Inside roept de komende weken aan zijn trouw aanhang op om te stemmen en alhoewel het boek over Thomas Dekker uit dezelfde stal komt, zullen de meeste stemmen toch gaan naar publiekslieveling Gijp. Op woensdag 22 november kan schrijver Michel van Egmond voor de derde keer deze prijs in ontvangst nemen, die bestaat uit € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis 1e klas reizen met de NS-Business Card.

Genomineerd zijn:

Mijn verhaal van Johan Cruijff (Nieuw Amsterdam)
De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond (Voetbal Inside/Overamstel)
Judas van Astrid Holleeder (Lebowski/Overamstel)
De levens van Jan Six van Geert Mak (Atlas Contact)
Huidpijn van Saskia Noort (Ambo|Anthos)
Thomas Dekker van Thijs Zonneveld (Voetbal Inside/Overamstel)

Je kunt hier je stem uitbrengen.