Anya Niewierra, de kersverse winnares van de NS Publieksprijs 2023, is met De Camino naar plek 1 geknald in de bestsellerlijst. Daarmee staat het boek na 69 weken eindelijk bovenaan. In week 26 van het jaar 2021 maakte De Camino zijn entree in de lijst.

Op plek 2 zien we nog een thriller: het langverwachte Het jaar van de Sprinkhaan van Terry Hayes komt binnen op die plek. Francine Oomen heeft de top 3 verlaten en staat met Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? op plek 4.

Tommy Wieringa’s Nirwana cirkelt al een tijdje rond rond plek 10 en staat nu op 11 (-2). Afslag 23 van Özcan Akyol zakt in de vierde week van 8 naar 15. Adriaan van Dis maakt fors verlies met Naar zachtheid en een warm omhelzen: de roman staat deze week op plek 40 (-16). Sinterklaas van Charlotte Dematons is nog steeds niet helemaal uitverkocht: het prentenboek zakt van plaats 19 naar 47.

Waar gaan we eigenlijk heen van Toon Tellegen en Thé Tjong-Kingh is nieuw in de lijst: we vinden het boek terug op plaats 28. Waar dit eindigt weten ze zelf ook niet. Een andere nieuwkomer is Voordat het te laat wordt van Kader Abdolah. De roman begint op plek 58.

De gehele lijst vind je hier.