Schoolkinderen in Biloxi, Mississippi zijn niet langer verplicht om de roman To Kill a Mockingbird van Harper Lee te lezen. Volgens de Biloxi School Board waren er klachten over het boek, dat gaat over rassenongelijkheid in het Amerika van de jaren dertig. Het boek rekent af met vooroordelen.

’Er staat taal in het boek die mensen als onprettig ervaren,’ zegt een woordvoerder van de School Board nu. De maatregel om het boek van de verplichte leeslijst te halen, wordt door sommigen gezien als censuur.

De roman was van grote invloed op de burgerrechtenbeweging. Het verscheen in 1960 en werd onderscheiden met de Pulitzer Prize. Er werden in de loop der jaren meer dan veertig miljoen exemplaren van verkocht. Het boek werd in 1962 verfilmd met Gregory Peck in de hoofdrol.

Harper Lee overleed vorig jaar februari op 89-jarige leeftijd.

Lees hier het verhaal in The Sun Herald.