Poëziebundels worden nauwelijks meer verkocht (of je moet Jean Pierre Rawie heten), essaybundels worden nauwelijks meer verkocht (of je moet Bas Heijne heten), dus een essaybundel over poëzie uitbrengen is helemaal een tour de force. Toch wil Peter van Lier dat voor elkaar boksen bij het Poëziecentrum uit Gent. Hij zoekt daarbij hulp van het publiek. De bundel heet Geachte afwezigen.

In Geachte afwezigen, onderzoekt Peter van Lier zijn eigen poëtische fascinaties, die hij vervolgens in een ruimere context plaatst. Het boek houdt zich bezig met een gemis, bestrijdt de leegte die het geestesklimaat van het postmodernisme heeft veroorzaakt. Hoe het contact met de werkelijkheid te herstellen, hoe de realiteit weer tot aanwezigheid te brengen in ons voelen en denken, is de inzet van dit boek. De auteur herkent zijn strijd bij dichtende generatiegenoten en zoekt steun bij een voorgaande generatie.

Crowdfunding bestaat dankzij de notie voor wat hoort wat:

1: Voor 50 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten

2: Voor 70 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en je ontvangt De voedselbank, een kleine bundel met columns over de rol van kunst in crisistijd van de hand van Peter van Lier (speciale editie, niet in de handel)

3: Voor 100 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en je ontvangt De voedselbank, en de gedichtenbundel Hoor, van de hand van Peter van Lier

4: Voor 200 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en kan je als persoon of organisatie Peter van Lier uitnodigen om een lezing te houden over dit boek, eventueel aangevuld met poëzie van eigen hand (exclusief reiskosten).

5: Voor 300 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en kan je Peter van Lier een opdracht geven tot het schrijven van een gedicht over een door u gewenst onderwerp, mits het niet om een verjaardagsgedicht of in memoriam gaat. Het gedicht zal in handschrift worden toegezonden.

Zie voor meer informatie hier.

In de winkel gaat het boek € 24,99 kosten.

(Afbeelding via Flickr, C0)