En opnieuw veranderingen bij VBK waar Atlas Contact toe behoort. Geneviève Waldmann volgt Wiet de Bruijn op als algemeen directeur. Zojuist is een persbericht verstuurd waarin de personeelswisseling wordt aangekondigd.

Geneviève Waldmann nieuwe algemeen directeur VBK Uitgeversgroep; Wiet de Bruijn CEO VBK Beheer

Per 1 februari aanstaande wordt Geneviève Waldmann, momenteel directeur van Luitingh-Sijthoff, benoemd tot algemeen directeur van VBK Uitgeversgroep als opvolger van Wiet de Bruijn. Wiet de Bruijn: “Ik ben zeer verheugd dat Geneviève het stokje van mij overneemt. Zij is een krachtige persoonlijkheid met een aanstekelijk enthousiasme. Een leider met visie, flair en brede ervaring in alle facetten van het boekenvak ”.

Geneviève Waldmann maakte in 2009 de overstap naar VBK Uitgeversgroep en was als directeur/uitgever achtereenvolgens werkzaam voor De Fontein|Tirion, Kosmos en bijna zeven jaar voor Luitingh-Sijthoff. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring als uitgever en als bestuurder voor onder meer Unieboek, The House of Books, ECI, CPNB en Het Literatuurhuis. Geneviève:“Ik wil mij met hart en ziel inzetten om, in een tijd waarin het boekenvak onderhevig is aan tal van veranderingen, de menselijke maat te bewaren en de persoonlijke betrokkenheid van auteurs en medewerkers van onze uitgeverijen verder te optimaliseren. Daarnaast wil ik ook de nieuwe ontwikkelingen in het boekenvak omarmen”.

Bij Luitingh-Sijthoff wordt Waldmann opgevolgd door Febe van der Wardt. Van der Wardt werkt ruim vier jaar als commercieel directeur bij Luitingh-Sijthoff.

Per 1 februari 2018 wordt Wiet de Bruijn de CEO van VBK Beheer. VBK Beheer is eigenaar van VBK Uitgeversgroep en Bookchoice. Wiet zal zich bezighouden met de strategie, investeringen en het versterken van de marktpositie van de uitgeverijen van VBK Uitgeversgroep in Nederland en Vlaanderen.

VBK is een concentratie van zelfstandige Nederlandse en Belgische uitgeverijen, waartoe Ambo| Anthos, AnkhHermes, Atlas Contact, Boekencentrum, De Fontein, Houtekiet, Klement, Kok, Kosmos, Luitingh-Sijthoff, Omniboek, Ten Have, Van Dale, Veen Media, Zomer & Keuning en het rechtenbureau Shared Stories behoren.
Met haar brede portfolio biedt zij een breed scala aan auteurs een thuis: van literaire auteurs tot wetenschappers, van dichters tot filosofen, van chef-koks tot social media fenomenen. Bij de uitgeverijen staan autonomie en ondernemerschap hoog in het vaandel. Gezamenlijk proberen de uitgeverijen – via traditionele en nieuwe kanalen – een podium te creëren waar auteurs en lezers elkaar kunnen ontmoeten.