Thomas de Veen schrijft in NRC Handelsblad over de opmerkelijke actie van de redacteuren die eerder bij Querido Kinderboeken ontslag namen omdat ze niet wilden opgaan in de bedrijfscultuur van WPG. Het beste vervolg zou zijn dat Querido Kinderboeken formeel bij Querido zou komen (de redactie zat al in hetzelfde pand) maar bij de boelscheiding tussen WPG en de Singel Groep is de clausule opgenomen dat Querido tot oktober volgend jaar geen kinderboeken zou uitgeven. Het merendeel van de schrijvers stond achter de redactie.

Voor de impasse die ontstond is nu een oplossing. Er wordt een nieuwe uitgeverij opgericht, Emanuel, die als Amsterdamse vestiging van het Utrechtse Blossom Books fungeert. ‘Emanuel is de voornaam van de oprichter van Querido én van mijn vader, van wie ik het uitgeefvak heb geleerd,’ zegt Myrthe Spiteri, uitgeefdirecteur en eigenaar van Blossom Books. Volgens NRC Handelsblad gaat in ieder geval Edward van de Vendel mee naar de nieuwe uitgeverij.

Lees meer hier. Zie ook Wilma de Rek in de Volkskrant.