Op 16 mei 2018 houdt jeugdboekenschrijfster Anna Woltz de Annie M.G. Schmidt-lezing. Dat is vandaag al bekend gemaakt.

De Annie M.G. Schmidtlezing is inmiddels een begrip geworden in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Bekende schrijvers als Imme Dros, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Edward van de Vendel en Gideon Samson hebbend de afgelopen jaren de lezing verzorgd. Dit jaar hield Rindert Kromhout de lezing.

Woltz is een prijsdier binnen de jeugdliteratuur. Ze brak bij het grote publiek door met haar jeugdroman Honderd uren nacht (die werd getipt in een uitzending van DWDD). De roman leverde haar de Nienke van Hichtum-prijs voor het beste jeugdboek op, maar werd ook getipt als kanshebber voor de Woutertje Pieterse Prijs, de Prijs van de Jonge Jury en de Gouden Lijst.

In 2016 won ze de Zilveren Griffel en Gouden griffel voor Gips en in 2017 de Zilveren Griffel voor haar jeugdroman Alaska.