De website www.schrijverskabinet.nl krijgt de Gerrit Komrij-prijs 2017. Dat maakt de site Neerlandistiek.nl vandaag bekend. De Gerrit Komrij-prijs is in 2012 het leven geroepen om de popularisatie van de oude letteren te eren.

De jury heeft vooral waardering voor de omvang van dit project, er werkten veel mensen aan mee en de onderwerpen waren ook nog eens heel divers. De achterliggende gedachte is zeer boeiend: het Panpoëticon Batavûm virtueel te reconstrueren en er zo veel mogelijk kennis over te krijgen en te delen. Eigenlijk is dat Panpoëticon een kast met schrijversportretten (begonnen rondom 1700), maar in de loop der tijd groeide het uit tot een groot project met beelden, lofdichten en wat al dies meer zij. In 1807 ontploft er een kruitschip in Leiden dat de halve binnenstad verwoest. Dus ook het Panpoëticon… De portretten raakten weg en verspreid.

Lees meer op Neerlandistiek.nl.

(foto via Neerlandistiek.nl)