‘”Cat Person” Author, Kristen Roupenian, Gets 7-Figure Book Deal,’ kopte de New York Times gisteren en ja, Kristen Roupenian is hot nu haar verhaal ‘Cat Person’ in The New Yorker tot een van de meest gelezen verhalen behoorde. Scout Press is de gelukkige die het debuut van Kristen Roupenian heeft binnen gevist.

In Nederland is Nieuw Amsterdam de gelukkige. De literaire agenten Sebes & Bisseling bemiddelden bij de veiling van de vertaalrechten, dus dan zal het wel helemaal niet goedkoop zijn, maar Nieuw Amsterdam is alvast heel erg blij:

‘Cat Person’ gaat over de korte romance tussen de 20-jarige Margot en de 34-jarige Robert en sluit naadloos aan op onze tijdsgeest, het online daten en de #metoo-discussie. Er zijn twittergroepen voor én tegen ‘Cat Person’ opgericht. Iedereen heeft er een sterke mening over. Ook de andere verhalen in de bundel You Know You Want This laten ons nadenken over de grote thema’s van onze tijd, op een buitengewoon originele en toch herkenbare manier.

Susanne van Leeuwen van Nieuw Amsterdam is blij met de gehypte auteur:

Toen Paul Sebes met de verhalenbundel kwam, wist ik dat ik die móést hebben. Ze is een fenomeen, maar belangrijker is dat ze een talent is van wie we nog heel veel zullen horen. Dat is ook waarom we naast de verhalenbundel ook haar roman zullen uitgeven.