Lezers van NRC Handelsblad kunnen vanaf vandaag het beste Nederlandstalige boek van het jaar kiezen uit vijfentwintig kanshebbers die door de boekenredactie van de krant zijn geselecteerd op basis van het aantal ballen dat recensenten gaven: vier of vijf. Het gaat om oorspronkelijk Nederlandstalige boeken die zijn verschenen in 2017.

Zowel De heilige Rita van Tommy Wieringa (volgens NRC ‘meesterlijk’ en ‘beschreven in puntgave voltreffers van zinnen’) als Het verboden boek, het verslag van het onderzoek dat Ewoud Kieft deed naar¬†Mein Kampf,¬†staat op de lijst. Een stem uitbrengen kan tot de late avond van dinsdag 19 december. De volgende dag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vorig jaar is de NRC Boekenwedstrijd gewonnen door de Vlaamse debutante Lize Spit met haar roman Het smelt. Tienduizend lezers brachten toen hun stem uit. In 2015 won Annelies Verbeke, ook uit Vlaanderen, de eerste NRC Boekenwedstrijd met haar roman Dertig dagen.

Stemmen kan op deze pagina.