In week 20 van de Bestseller 60 staat schandaalstrafadvocaat Inez Weski niet meer op 1. Die eer is nu weggelegd voor Suzanne Vermeer met Bloemeneiland. Qua literaire romans valt op dat Je bent prachtig van de Amerikaanse Ann Napolitano maar door blijft stijgen. Het boek staat in de negende week op plek 8 (+7). Op plek 18 heeft Simone van der Vlugt een sprong gemaakt: Bloedlijn stijgt twintig plekken. Violeta van de Chileens-Amerikaanse Isabel Allende stijgt na de terugkeer van vorige week hard door en belandt op plaats 22 (+24). Waarom het boek plots weer zou populair is, was ons niet duidelijk, maar Gerben de Bruijn van Boekhandel Post Scriptum wees ons erop dat de restantpartij van Violeta tegen een sterk gereduceerde prijs wordt verkocht door Libris Blz.

De redder van Mathijs Deen staat op plek 29 (-5). Op plaats 31 komt Marcel van Roosmalen binnen met Totaal 3: ‘zijn beste verloren gewaande reportages, die niet meer digitaal bestaan en alleen nog op papier te vinden zijn.’ In het oeuvre van Van Roosmalen zaten blijkbaar behoorlijk veel beste verloren gewaande reportages, want het boek is wederom een baksteen van 800 pagina’s.

De ontdekking van Holland van Jan Brokken staat op plaats 37 (-4). Chaja Polak is na vijf weken afwezigheid terug met het essay Brief in de nacht (38). Haar optreden in Buitenhof heeft daarbij ongetwijfeld geholpen. Sacha Bronwasser staat op plek 40 (+1) met Luister en Gabriel García Márquez op 45 met In augustus zien we elkaar (+12). Murat Isik blijft op 46 staan met In de mist van Golden Gate Park. Eva Vriend zakt met Het eiland van Anna naar plaats 53 (-17) en ten slotte vinden we Tommy Wieringa met Nirwana op plek 55 (-8).

De gehele bestsellerlijst vind je hier.