Voordat het bericht over de prijs op de site van Samplekanon verscheen stamde het laatste bericht van 30 mei 2017. Niettemin heeft de jury van de Lokienprijs, bestaande uit Jos Joosten, Bart Vervaeck en Marieke Winkler, Samplekanon uitverkoren voor de prijs van 5.000 euro. In het juryrapport wordt de kracht van het online platform afgezet tegen die verouderde papieren literaire tijdschriften.

Dit literaire online-tijdschrift, dat in 2012 werd opgericht door Frank Keizer, Maarten van der Graaff en Daniël Labruyère, slaagt erin om in een tijdperk waarin het ‘literaire tijdschrift’ veelal zieltogend is, als online platform nieuwe levensvatbaarheid te geven aan dit fenomeen. Zowel qua opzet als inhoud vermijdt dit ‘online non-budget literair tijdschrift dat het beste uit de literatuur naar boven haalt’ de vaste paden en gebaande wegen. Daarnaast heeft het nadrukkelijk een open blik voor vergelijkbare buitenlandse initiatieven, blijkend uit het partnerschap met Babelsprech (Duitsland) en Full Stop (VS). Samplekanon is een prachtvoorbeeld van hoe experimenten nog steeds eigentijds en spannend kunnen zijn.

Van schrik werd er dinsdag meteen een nieuw bericht geplaatst, waardoor het totaal aantal berichten dit jaar al op 2 staat.