Tot 3 april kunnen Nederlandse en Vlaamse jongeren van 15 tot en met 24 jaar teksten insturen voor de achttiende editie van de schrijfwedstrijd Write Now! Alle soorten teksten — verhalen, gedichten, columns, scenario’s of songteksten — zijn welkom. Auteurs als Maartje Wortel, Niña Weijers, Lize Spit en Kyrian Esser werden na deelname aan Write Now! Write Now! opgemerkt door uitgeverijen.

Als alle inzendingen via writenow.nu zijn binnengekomen, worden deze ingedeeld in tien regionale voorronden. Die worden in april en mei verspreid over Nederland en Vlaanderen gehouden. Winnaars van de voorronden komen op 24 juni in de finale in Rotterdam.

De hoofdprijs van Write Now! 2018 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens bij de festivals Geen Daden Maar Woorden en Tilt. De tweedeprijswinnaar wint een iPad en voor de derdeprijswinnaar is er een ouderwets boekenpakket.