Het was een memorabel weekend in Antwerpen. Voor het eerst sinds zijn aantreden een jaar geleden ontmoette eindredacteur Frank van Dijl de andere eindredacteuren en ontmoetten wij met z’n allen twee Vlaamse recensenten. Maar hoe fijn dat ook was: we gingen naar Antwerpen om de Tzum-prijs uit te reiken aan Jeroen Olyslaegers voor de zin:

Mijn ouders zijn nooit pilaarbijters geweest, vooral mijn vader had enkel minachting voor al die lijkbidders in een kerk die devoot met hun handen boven de lakens sliepen en die de soutanedrager achter het altaar beschouwden als hun genadeloze gids in de zoölogie van de lusten.

Een van de vele mooie zinnen uit de prachtige roman Wil.

De redactie kwam terecht in een talkshow in het Operacafé, vol aardige mensen. Vitalski hield een onnavolgbare lezing, er werd prachtig gezongen door Gregory Frateur van Dez Mona. De middag was humoristisch, de middag was ontroerend. Een fotoreportage van Dolf Verlinden.

Vitalski

DSC_5135web

Jeroen Olyslaegers

DSC_5121web

DSC_5127web

DSC_5128web

DSC_5140web

Jeroen Olyslaegers signeert

Jeroen Olyslaegers

Oh ja, Jeroen Olyslaegers ontving een bedrag van 46 euro, gelijk aan het aantal woorden in zin.

(foto’s: © Dolf Verlinden)