Twee maart verscheen het eerste nummer van 2.3.74, een nieuw Engelstalig online-tijdschrift voor ‘Grounded SF’. 2.3.74 (de titel is een hommage aan Philip K. Dick die in februari maart 1974 definitief het licht zag), is gratis en verschijnt twee keer per jaar (maart en september). Uit het voorwoord:

Science fiction, or speculative fiction, or, as we prefer to call it, true fiction — or better yet, Grounded SF — never really got a foothold in the Low Countries. Are we too down-to-earth for space odysseys? Do our visions not cross borders? Do we prefer realism to transcendental ideas? We aren’t and we don’t.

We discovered that some of the most talented Dutch and Flemish authors are deeply influenced by the so-called Grounded SF literature yet rarely express their love in any kind of book. We want to change this by packing this extraordinary fiction into one digital explosion.

In het eerste nummer verhalen van Rob van Essen, Erik Nieuwenhuis, Hannah Bervoets, Willem Bosch, Jerry Goossens, Joost Vandecasteele en PJ Pancras. Van iedere bijdrage is ook een podcast gemaakt. De podcasts zijn te beluisteren op SoundCloud.

2.3.74 is een initiatief van Lebowski Publishers