In Vlaanderen vindt er op dit moment een kleine Hugo Claus-revival plaats. dat heeft te maken met een tentoonstelling in het Letterenhuis in Antwerpen en een expositie in het museum Bozar in Brussel. Het Vlaamse Radio 1 vroeg de luisteraars naar de mooiste zin van Hugo Claus. Dit werd de top drie:

1. Het is beter gras te zijn, men kan het maaien, wieden en wild groeit het weer, en altijd anders. (uit de gedichtencyclus ‘Oog om oog’)

2. Mijn vrouw, mijn heidens altaar, Dat ik met vingers van licht bespeel en streel, Mijn jonge bos dat ik doorwinter, Mijn zenuwziek, onkuis en teder teken, Ik schrijf je adem en je lichaam neer Op gelijnd muziekpapier. (uit het gedicht ‘Ik schrijf je neer’)

3. In mij vergaat uw leven wentelend, gij keert. Niet naar mij terug, van u herstel ik niet. (Uit het gedicht ‘De moeder’)

Zie hier de nominaties waaruit gekozen kon worden.