BookSpot, als online-boekhandel de wederopstanding van de vroegere boekenclub ECI, is de nieuwe sponsor van de prijzen voor de beste Nederlandse thriller en het beste Nederlandse thrillerdebuut. Voortaan wordt gesproken van de BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs.

Door de samenwerking tussen BookSpot, Stichting Gouden Strop en de CPNB verandert behalve de naam ook het prijzengeld. Alle genomineerden voor de BookSpot Gouden Strop ontvangen 1000 euro, de winnaar kan op 6 juni een cheque van 20.000 euro in ontvangst nemen, een verdubbeling ten opzichte van vroeger. De BookSpot Schaduwprijs brengt voortaan 2000 euro met zich mee. 

‘Uit het verhoogde prijzengeld spreekt veel waardering voor de Nederlandse thriller,’ zegt thrillerschrijver Charles den Tex, voorzitter van de Stichting Gouden Strop.

De Gouden Strop bestaat sinds 1986. Spannende boeken vormen veruit het meest gelezen genre in Nederland. Met de bekendmaking van de BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs gaan de Spannende Boeken Weken van start, dit jaar van 6 juni tot 24 juni.

BookSpot is als online-boekwinkel actief in Nederland en België. Als onderdeel van Novamedia wil BookSpot bijdragen aan een betere wereld. Novamedia is eigenaar van de Postcode Loterij, die inmiddels ook actief is in Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië, en als zodanig de derde grootste private donor ter wereld.