De aanleiding voor de avond was de documentaire ‘Het is gezien’ van Erik Lieshout die gaat over de gevolgen van het beroemde ‘Ezelsproces’ (waarin Gerard Reve zich moest verdedigen tegen de aanklacht dat zijn werk godslastering bevatte) voor jonge schrijvers en kunstenaars van nu. In de zaal zitten A.H.J. Dautzenberg en Kristien Hemmerechts die zich met de discussie gaan bemoeien als het gesprek op het podium met Theodor Holman en Vonne van der Meer te veel over religie gaat. Daarna zwabbert de discussie alle kanten op met mensen in de zaal die die soms wel en soms niet (Jessurun d’Oliveira) door presentatrice Absaline Hehakaya herkend worden. Theodor Holman weet wel wie d’Oliveira is, maar Hehakaya weigert hem een tweede maal het woord te geven. Mano Bouzamour krijgt wel het woord, maar heeft niet de behoefte om te reageren.

De Balie kijkt – 'Het is gezien' – Film gesprek from De Balie on Vimeo.