A.F.Th. van der Heijden-wandelaars kunnen op hun ronde door het Geldrop van De tandeloze tijd, De sandwich, Weerborstels en Asbestemming uitrusten op A.F.Th.-banken. Die zijn langs de hele route door het geboortedorp van Van der Heijden geplaatst. De benodigde fondsen zijn bij elkaar gebracht met een crowdfundingsactie van de plaatselijke Rabobank.

Taalschrijver Wim Daniëls wijdt de bank die op de Brink staat in op 21 april. De auteur van het A.F.Th.-wandelboek, Han Roijakkers, leest bij die gelegenheid een fragment voor uit De sandwich. Deze bank kijkt uit op het trottoir van de Beneden Beekloop, waar zich de tragische kernscène uit het boek afspeelt. De inwijding wordt daarna gevierd in Café De Muis.

Langs de wandelroute zijn in totaal vijf banken geplaatst waar de wandelaar het decor van het werk van Van der Heijden op zich kan laten inwerken. Op de bovenste foto een van de banken uitgerust met QR-code die de wandel-app opent. Hieronder de bank aan de Brink. (Foto’s van website.)