In NRC Handelsblad vandaag een interview door Danielle Pinedo met Renate Dorrestein over haar laatste boek Dagelijks werk. Het gesprek gaat ook over de rest van haar werk, de kritiek, haar ziekte en de dood. Het literatuurmuseum was al erg geïnteresseerd, vertelt Dorrestein die bezoek kreeg van de directeur [Aad Meinderts].

Hij was nog niet binnen of hij vroeg al of hij haar archief mocht hebben. Zo kan haar oeuvre in de toekomst door wetenschappers onderzocht worden. „Hij wilde mijn computer, maar ik zei dat ik die nog even onder me wilde houden.”
Ze lacht. „Het was… heel apart. Later sprak ik erover met een vriend. Die zei: het zijn verzamelaars, joh. Ze gaan voor wat ze willen hebben en vergeten dat het voor de andere partij misschien een wat vreemd gesprek is.”

Lees het hele interview hier.