Volgende week vrijdag zal de stem van Gerrit Komrij weer klinken tijdens het dichtersfestival Dansen op Spijkers in Amsterdam. Het festival is genoemd naar de gelijknamige plaat die Gauthier met Komrij maakte in 2009. Ter gelegenheid van het festival heeft Gauthier een postume singel op de markt gebracht waarop de stem van Komrij opnieuw te horen is. ‘Stille liefde’ is de titel en je kunt hem hier downloaden. Wie een ticket koopt voor het festival, krijgt de plaat erbij.

Gauthier:

‘Ik was blij verrast toen beeldend kunstenaar Charles Hofman, hij is de man van Gerrit Komrij, en zijn neef Leonardo Hofman, de organisator van het dichtersbal, mij vroegen om Dansen op Spijkers nieuw leven in te blazen,’ zegt Louis Gauthier. ‘Ze hebben me geïnspireerd om te gaan grasduinen door de sessies van toen. De muziek voor de nieuwe single Stille Liefde ontstond met een sturende en ook dansende melodie in mijn hoofd toen ik het gedicht las. Het voelde tijdens het creëren of Gerrit er weer even was. Komrij heeft de tekst op de voor hem zo karakteristieke wijze ingesproken. Op de lp hebben we er toen niets mee gedaan. Stille Liefde is een ontroerende treurzang over de liefde en laat Komrij weer voor even herrijzen.’

Op het festival Dansen op Spijkers geven veel dichters acte de présence:
➳ Ester Naomi Perquin
➳ Marieke Lucas Rijneveld
➳ Maarten Inghels
➳ Andy Fierens
➳ Simon Mulder
➳ Mieke Van Zonneveld
➳ Leendert Vooijce
➳ Annemieke Gerrist
➳ David Kwa

Daarnaast is natuurlijk muziek. Voor meer informatie zie deze Facebook-pagina.