In de column van De betrouwbare mannetjes wordt de affaire met Bestsellerboy nog even uit de doeken gedaan. De uitgever liet posters drukken met een citaat uit een mail en zette daaronder dat het uit de Volkskrant kwam. Heel toevallig, heel per ongeluk. De mannetjes geven in hun stukje alvast genoeg voorzetten voor nieuwe quotes, zoals ‘Adembenemend goed’.

Die quotes liggen wat minder voor de hand als uitgever Prometheus de column van Sylvia Witteman gaat lezen waarin zowel de novelle van Thierry Baudet wordt besproken (‘niet eens zo beroerd als sommige mensen hadden gehoopt’) als de tweede roman van Mano Bouzamour.

Kon men Bouzamours eerste boek met heel veel goede wil nog als ‘verfrissend’ omschrijven, Bestsellerboy is weinig meer dan een bij Jan Cremer uit de kliko gevist, ranzig prakje platte clichés.

Op Instagram en Twitter gebruikte Bouzamour de ‘Verpletterend’-rel om nog wat extra promotie te maken. Of het nog goed komt tussen de Volkskrant en de schrijver is maar de vraag.