Wie wint de Albert Hogeveen Bokaal en wordt Boekverkoper van het jaar 2018/2019. Op de Elspeetconferentie is vanmiddag de shortlist bekendgemaakt. 8000 stemmen zijn er uitgebracht en nu is de vakjury aan de beurt. Op 27 wordt bekend wie de opvolger wordt van Margreet de Haan.

• Wim Kersten van Boekhandel Meijers en Siegers uit Oosterbeek
• Veronie Snijder-Kramer van Boekhandel Kramer uit Winterswijk
• Kirsten König van De kinderboekwinkel uit Amsterdam
• Nadine Mussert van Boekhandel Van der Meer uit Noordwijk
• José van Rozendaal van Boekhandel Oisterwijk uit Oisterwijk

De vakjury kiest uiteindelijk de Boekverkoper van het Jaar. Die bestaat dit jaar uit schrijver Jaap Robben (auteur en juryvoorzitter), Nelleke Geel (uitgever bij Atlas Contact), Liesbeth Sysling (vertegenwoordiger uitgeverij Fontaine), Melle van Loenen en Marcella van der Kruk (bestuursleden Stichting Elspeet) en Boekverkoper van het Jaar 2017-2018, Margreet de Haan (boekhandel ‘t Spui, Vlissingen).