We hebben een nieuwe Boekverkoper van het jaar: Nadine Mussert Boekhandel Van der Meer in Noordwijk neemt het stokje over van Margreet de Haan van boekhandel ’t Spui in Vlissingen. Mussert ontving de Albert Hogeveen Bokaal vanmiddag.

De jury onder leiding van schrijver Jaap Robben was vol lof over Mussert:

Wie Boekhandel van der Meer binnenkomt, blijft eerst even staan. Om te denken: wow! Dit is een paradijs voor boekenliefhebbers.’ Daarnaast wordt Nadine geprezen om haar durf en ondernemerschap. Zij nam de boekhandel, waar ze sinds 2013 werkt, in het voorjaar van 2018 over. ‘Ze zoekt daarbij naar nieuwe verbindingen en samenwerkingen, zonder uit het oog te verliezen dat het om boeken gaat. Dit is ondernemerschap van deze tijd.’ De jury roemt Nadine om haar ambitie, energie en originaliteit. ‘Ze is niet alleen een goede verkoper, of een goede ondernemer, ze is het allebei. Nadine bindt jonge lezers aan de boekhandel en trekt niet-lezers naar binnen. En de boekenliefhebber kan bij haar zijn hart ophalen.