Cultuurjournalist Joep van Ruiten van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant wordt de opvolger van Albert Haar als interviewer bij De Literaire Hemel. Annette Timmer blijft gelukkig als interviewer behouden. De literaire Hemel in café De Amer in Amen is een begrip bij schrijvers. Al 18 seizoenen lang bestaat het programma met een ijzersterk format: een actuele roman, een actueel boek dat iets met de streek te maken heeft en een schrijver uit de literaire hemel. Dit najaar krijgen Bredero, Remco Campert (bijna dood) en F. Harmsen van Beek, dankzij de biografieën, extra aandacht.

Van Ruiten is verheugd over de samenwerking:

Dagblad van het Noorden is meer dan een krant en een website. De Literaire Hemel biedt een uitgelezen kans om dat te laten zien. Komt bij dat De Literaire Hemel een belangrijke bijdrage levert aan het culturele leven in Drenthe en tegelijkertijd een faam heeft die tot ver over de provinciegrenzen reikt. Ik zie uit naar mooie gesprekken over lezen en schrijven, over boeken en kunst, voor een geïnteresseerd publiek.

Zie voor het volledige programma hier.

(foto: © Rego Meijer)