Na negen jaar vertrekt Ronit Palache bij uitgeverij Prometheus. Op 1 december trekt ze de deur van de uitgeverij achter zich dicht.

Ik mis het kunnen interviewen, het zélf kunnen maken van dingen en het werk begon te veel automatische piloot te worden. Voor een aantal auteurs met wie ik al jaren samenwerk zal er weinig veranderen omdat ik op projectbasis bij hun werk betrokken blijf. En sowieso is het geen definitief einde: Ik blijf eens per week de buitenlandse rechten voor mijn rekening nemen. Maar het is ook tijd voor wat anders, ik bruis van de energie. Een aantal plannen zijn concreet zoals een aantal media waarvoor ik ga schrijven en een nieuwe talkshow die ik krijg in de Academische Club met wetenschappers bijvoorbeeld. En verder ga ik me richten op het interviewen, modereren, het werken aan een boek en op freelance basis me inzetten voor ook andere uitgeverijen dan Prometheus. Met een aantal mensen ben ik daarover in gesprek. Maar niet meer dagelijks op een kantoor om 09.00 uur: Daar verheug me ik erg op!

Van Palache verscheen in 2016 het boek Ontroerende onzin, natuurlijk bij Prometheus. Palache heeft een relatie met Jan Six, de man die aan de lopende band nieuwe Rembrandts ontdekt. Zijn boek Rembrandts Portret van een jonge man verscheen ook bij Prometheus.