Michiel Lieuwma ging in zijn podcast Boze geesten in gesprek met David Pefko die in 2017 zijn laatste boek schreef. Een vrij gesprek waarbij de mannen weten dat hun woorden niet in dank zullen worden afgenomen omdat in de literaire wereld iedereen altijd vriendelijk voor elkaar is. In de podcast, waar je een halve dag voor moet uittrekken, worden namen genoemd om literaire tendensen te bespreken. Hoe Pefko bijvoorbeeld met Jamal Ouariachi uitgevers oplichtte om voorschotten los te peuteren voor projecten die nooit werden gerealiseerd, want uitgevers hebben geld zat en zijn niet echt geïnteresseerd.

Daan Heerma van Voss wordt neergezet als een handige ritselaar (vanaf 0.33 tien minuten lang), over diens schrijverschap is Pefko minder lovend, want Daan Heerma van Voss is het ‘vleesgeworden voorbeeld van iemand die tegengehouden had moeten worden.’

Peter Buwalda is geen echte schrijver, Ilja Leonard Pfeijffer een onzinschrijver (volgens Lieuwma, en dat wordt beaamd door Pefko), Marieke Lucas Rijneveld schrijft slechte romans volgens Lieuwma; ‘onleesbare rotzooi’ doet Pefko er nog een schepje boven op.

Beiden weten nog wat enkele anekdotes over Ronit Palache die haar ex-geliefden in het verderf heeft gestort en geen goede pr-dame was bij Prometheus (althans niet voor Pefko).

Iemand die er wel genadig van afkomt is Mai Spijkers, die de enige was die Pefko hielp toen hij in de gevangenis kwam omdat hij zijn belasting niet had betaald.

Helemaal op het eind komt er nog even een uitsmijtertje van de mannen:

Pefko: ‘Wat ik wel alarmerend vind, is de ontzettende, slechte smaak van mensen anno nu. Wat de hemel in geprezen wordt. Zo’n Splinter Chabot bijvoorbeeld.’
Lieuwma: ‘Dat is precies wat ik bedoel, dat bedoel ik, dat het een taboe is, zeg maar, dat het daar niet over kan gaan: wat er echt goed is.’
Pefko: ‘En ja, ik heb ook vrienden die zeggen: ja, dit klinkt misschien ernstig, maar ja, luister, als je een kleurtje hebt, bijvoorbeeld, of je komt uit een of ander moeilijk iets… Maar dat zijn een ander soort vinkjes: als je een kleurtje hebt en je komt uit een moeilijke wijk en je schrijft een boek, dan ga je het redden.’
Lieuwma: ‘Dat is tegenwoordig zo.’
Pefko: ‘Dat is echt zo en dat mag je niet zeggen, maar het is echt waar.’

David Pefko is nog wel bezig met een roman, maar het wil nog niet echt vlotten. Hij zit ook in de kunsthandel.