Hendrik Groen heeft de NS Publieksprijs gewonnen met zijn boek Zolang er leven is. Hij kreeg 42,2 procent van de 97.365 uitgebrachte stemmen. 

Het was tot vanavond 19.30 uur mogelijk om te stemmen op een van de zes officieel genomineerde boeken van Hendrik Groen dus, Tommy Wieringa (De heilige Rita), Griet Op de Beeck (Het beste wat we hebben), Saskia Noort (Stromboli), Esther Verhoef (Nazomer) en Astrid Holleeder (Dagboek van een getuige), en op dat van Frank Krake die op eigen kracht 50.000 handtekeningen verzamelde zodat De laatste getuige ook mocht meedingen.

Tegen acht uur bleek in de uitzending van De Wereld Draait Door dat Wieringa, Op de Beeck, Noort, Verhoef, Holleeder (die zich liet vertegenwoordigen door haar advocaat) en Krake de studio met lege handen moesten verlaten.

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, werd vertegenwoordigd door de acteur Kees Hulst die in de televisieadaptatie de figuur van Groen speelt. In 2016 won Groen/De Smet de NS Publieksprijs al een keer met Pogingen iets van het leven te maken.

De winnaar krijgt een beeldje van Jeroen Henneman, een jaar gratis sporen in de eerste klas en een bedrag van 7500 euro. De Smet, kondigde Hulst aan, schenkt het geld aan de Alzheimerstichting.

Foto: Kees Verhulst als Hendrik Groen blij verrast.