Tranen vloeien rijkelijk bij presentatie Obelisque

Donderdag 29 november nam een honderdtal literatuurliefhebbers plaats in de theaterzaal van de Amsterdamse poëzieboekhandel Perdu aan de Kloveniersburgwal, voor de doop van de debuutbundel van Obe Alkema. De dichter en criticus presenteerde er zijn Obelisque: een poëzieglossy, uitgegeven door het balanseer uit Vlaanderen. Een bundel in ‘millennial pink’, mooi vormgegeven door Oliver Ibsen, vol alfabetisch gerangschikte gedichten en mode-advertenties.

De presentatie is in handen van Maarten van der Graaff, die met humor en liefde de avond begeleidde. Fijne optredens van Astrid Lampe, Mia You en natuurlijk Obe Alkema zelf gaven het geheel vorm, waarna de massaal toegejuichte dichter zijn boek voor allen trots signeerde.

Obelisque te koop
Maarten van der Graaff en Obe Alkema bestuderen de glossy
Obe Alkema draagt voor
Astrid Lampe
Mia You
Signeren met diamanten pen
Uw verslaggever had het ook naar zijn zin

(foto’s: © Aline Douma)