Mano Bouzamour heeft op een ludieke wijze wraak genomen op de controversiële uitspraak van Volkskrant-columniste Sylvia Witteman. In het voorjaar besprak Witteman in haar column de laatste roman van Bouzamour, Bestsellerboy. Volgens haar bevat de roman een ‘ranzig prakje platte clichés’. De columniste schreef dat Bouzamour alleen maar wordt uitgegeven omdat hij een migrantenkind is ‘tussen twee culturen’.

Die laatste uitspraak lokte destijds talloze reacties uit op de sociale media. Er ging overigens nog een rel aan vooraf tussen de Volkskrant en de uitgever van Bouzamour, Prometheus. De uitgeverij misleidde de lezer namelijk met een onjuiste quote uit de Volkskrant over Bestsellerboy.

Nu, inmiddels maanden later, slaat Bouzamour terug. Op de 25ste druk van het debuut van de schrijver staat de ‘migranten’-uitspraak van Witteman als aanprijzing op de flap.