Ze waren allebei 83 jaar oud en stierven op dezelfde dag: de Surinaamse dichters Michaël Slory en Bhai. Lees op Caraïbisch Uitzicht het in memoriam door Michiel van Kempen van Bhai (pseudoniem van James Ramlall) en op de site van In de Knipscheer het in memoriam door Franc Knipscheer van Slory.

Op DBNL zijn teksten van en over Bhai en Slory te vinden.

In 2014 verscheen Zoeken naar Slory waarin Ezra de Haan in Suriname de dichter en het land beschrijft.

In 1990 sprak Hans Buddingh’ met Michaël Slory voor NRC Handelsblad. Daarin sprak hij onder meer voor zijn keuze om in het Nederlands te dichten.

Door het Nederlands probeer ik ook mezelf te redden. Ik ben in een hoek gedrukt, omdat ze me wilden misbruiken voor het veroveren van politieke macht. Als ik in het Nederlands blijf schrijven dan komen de Nederlanders vanzelf om materiaal te vragen voor tijdschriften. Als ik hier iets uitgeef, gaat men toch zeggen, ach nee die neger. Zodra men hier merkt dat het via Nederland is gekomen, dan zeggen ze, oh ja, het zal wel goed zijn.