We hoeven niet tot zondag in spanning te zitten wie van de drie genomineerde dichters de Mr J.C. Bloem-poëzieprijs heeft gewonnen. Op de site van uitgeverij Lebowski en op zijn eigen Facebookpagina lezen we dat het Jonathan Griffioen is.

Over zijn Gedichten met een Mazda 626 zegt de jury dat

het een heel persoonlijke bundel [is] met een grote spankracht. Onvergelijkbaar. Intrigrerend, indringend, prikkelend, aangrijpend, geestig, bezwerend, ritualistisch. […] In [zijn bundel]geeft Griffioen een stem aan twee ‘minderheden’ die in zijn protagonist samenkomen: degenen met een pdd-nos-stoornis (een vorm van – zeer – licht autisme) en de ‘lageropgeleiden’ – ‘ik rol door het donker met mijn cv mijn arm cv het hapert als de straatverlichting’. Griffioen zelf heeft, als dichter, een unieke, eigen stem.

Eigenaardig genoeg is het laatste nieuws op de site van de stichting J.C. Bloem-poëzieprijs nog dat van de drie nominaties. Hoe dan ook hoeven Charlotte Van den Broeck en Daniël Vis niet langer in spanning te zitten.