Gisteren werd naar buiten gebracht dat Annejet van der Zijl het Boekenweekgeschenk voor 2020 gaat schrijven. De boeken van Van der Zijl worden uitgebracht door Querido. Tzum bekeek welke uitgeverijen de afgelopen 30 jaar de leveranciers zijn geweest voor het Boekenweekgeschenk. Dit is het overzicht (het betreft de uitgeverijen waaraan de schrijvers gelieerd waren op het moment van het schrijven van het geschenk).

Opvallend is dat sommige uitgeverijen nog nooit een auteur hebben geleverd voor het Boekenweekgeschenk: Cossee, Lebowski, Nieuw Amsterdam, Van Oorschot. Om over de kleinere uitgeverijen nog maar te zwijgen. Toch zouden we graag een Boekenweekgeschenk willen lezen van, pak hem beet, Gerbrand Bakker. De Bezige Bij is een duidelijke koploper onder de leveranciers al is het mortaliteitsgehalte onder de auteurs erg hoog.