Aaf Brandt Corstius kondigt vandaag in haar column in de Volkskrant aan dat ze drie maanden lang haar column in de wilgen gooit. Dat doet ze in een column waarin ze alle wetten voor het schrijven van een column aan haar laars lapt: ze schrijft een column over het schrijven van columns, ze gebruikt de stoplap ‘Laatst vroeg iemand aan mij’, ze maakt reclame voor de voorstelling die ze gaat maken en ze steekt een veer in haar eigen reet: ‘Maar soms hoor ik van mensen dat ze met mij ontbijten, en dat maakt me altijd heel gelukkig.’

Brandt Corstius gaat aan de slag met haar solovoorstelling Welkom bij mijn zielige jeugd en schrijft het toneelstuk Margreet heeft de groep verlaten voor Lies Visschedijk en Marcel Musters. In september hoopt de columniste weer in de krant te staan.

Haar voorlopig laatste column staat hier.