Op woensdag 12 juni zal duidelijk worden wie de eerste Gerrit Krolprijs in de wacht zal slepen. De strijd om de prijs voor het beste essay geschreven door een student zal gaan tussen Takashi Nakamura, Yasmine Finani en Zito Ysenbaert. Het thema van de wedstrijd was ‘inclusiviteit’.

De jury bestaat uit Ellen Deckwitz (schrijver), Ellen Krol (dochter van Gerrit Krol) en Ronald Ohlsen (schrijver en docent Talencentrum). Na de prijsuitreiking leest de winnaar zijn of haar essay voor. Fleur van der Bij zal deze middag komen opluisteren met een verhaal over haar ervaringen als jong en succesvol auteur, waarna collegevoorzitter Jouke de Vries het winnende essay bekend zal maken.

Het winnende essay zal op Tzum gepubliceerd worden.

Datum: woensdag 12 juni 2019
Tijd: 16.00-18.00 uur
Locatie: Aula Academiegebouw, Rijksuniversiteit Groningen

(foto Gerrit Krol: © Jan Glas)