‘Bofbipsen zijn we!’ zeggen de mensen van Plint, want hun crowdfundingsactie bij Voor de kunst leverde binnen de kortste keren het streefbedrag van 12.500 euro op. Met nog 16 dagen te gaan staat de teller nu al op 17.381 euro.

De poëziekalender is een initiatief om het 40-jarige bestaan van Plint te vieren, ‘maar het is tijdrovend (365 gedichten!) en duur (365 vergoedingen aan dichters!) dus ehhh… eigenlijk alleen mogelijk als jullie beloven de scheurkalender te kopen.’ Dat is dus gelukt, al hebben ze niet door dat het volgend jaar een schrikkeljaar is en alles nog duurder uitvalt. Intussen bidden we dat de gedichten niet in de handen valt van de zo’n typische Plintvormgever die alle gedichten weer gaat centreren en hopen we dat voor het extra geld ook wat illustratoren aan de gang kunnen gaan.

Voor 25 euro krijg je de poëziescheurkalender thuisgestuurd en wordt je naam in de kalender genoemd. Je kunt nog aanhaken.

In het verleden waren de poëziekalenders van Hans Warren en Mario Molegraaf (die, zoals we uit de dagboeken van Warren weten veruit het meeste werk deed) een begrip. Later heeft Gerrit Komrij nog een keer een kalender gemaakt en heeft Van Oorschot een tijdje een kalender uitgegeven. Maar ja, het is tijdrovend en duur.

0

Reacties