Nog wat achterstallig prijzennieuws: afgelopen woensdag won Mel Wallis de Vries voor de zevende keer de Prijs van de Jonge Jury. Het is een beetje slaapverwekkend maar de uitslagen van de jonge jury zijn redelijk slaapverwekkend. Voor de schrijfster was de finale bijna te veel: ‘Ik val bijna flauw, Oscar, ik meen het echt.’ ‘Dat moeten we niet hebben,’ antwoordde presentator Oscar Kocken.
‘Ik heb echt een hartslag op mijn fitbit van 230,’ zei Mel Wallis de Vries. Het bleek bij nadere bestudering echter een hartslag van 121 te zijn en de ambulance kon afgebeld worden.

Het boek Wild verhaalt over zes jongeren die met elkaar op vakantie in Spanje gaan en spoiler alert: het loopt niet goed af. De boeken van Mel Wallis de Vries met ultrakorte hoofdstukjes met ultrakorte zinnetjes waarin elk gevoel benoemd wordt, vallen erg in de smaak bij jongere lezers.

De Jonge Jury Debuutprijs 2019 ging naar Eén waarheid van Nadine Swagerman.

Voor wie de hele middag wil meemaken: