Tijdens De Beste Boeken Live in Amsterdam de Albert Hogeveenbokaal voor Boekverkoper van het Jaar 2019/2020 uitgereikt aan Annelies Harzing van De Kinderboekentuin in Breda.

Uit het juryrapport:

De winnaar van de Albert Hogeveenbokaal 2019/2020 is een boekverkoper die in twee jaar tijd een grote klantenkring heeft opgebouwd voor haar prachtige boekhandel. De Kinderboekentuin bevindt zich midden in een woonwijk, maar is inmiddels een begrip: klanten fietsen of rijden om voor een boek uit de winkel van Annelies. Annelies is bijna een eventmanager, en zoekt constant naar nieuwe manieren om mensen aan haar winkel te verbinden. Zo is handletteren haar niet vreemd en zijn leerlingen die moeilijk leren altijd welkom met hun RT-juf voor een bijspijkerles. Ook voor een goede kop koffie en zelfgemaakte taart ben je bij haar aan het juiste adres. Annelies is enthousiast, creatief en leergierig – en haar nieuw verworven kennis past ze voortdurend toe op de winkel.

De vakjury bestond dit jaar uit Alex Boogers (auteur en juryvoorzitter), Nadine Mussert (Boekverkoper van het Jaar 2018/2019, boekhandel Van der Meer in Noordwijk), Barend Wallet (uitgever Unieboek | Het Spectrum), Inky Menssink (vertegenwoordiger bij De Bezige Bij) en Anne Everard en Jessie Kuup (bestuursleden Stichting Elspeet).