De Albert Hogeveenbokaal voor de titel Boekverkoper van het jaar 2023 is vanmiddag gegaan naar Hans Loeve van boekhandel Riemer. Op de Instagrampagina van de Stichting Elspeet, die de verkiezing organiseert, staat:

Zojuist heeft juryvoorzitter Mark H. Stokmans de winnaar van de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing bekendgemaakt. De felbegeerde Albert Hoogeveenbokaal gaat dit najaar naar Hans Loeve, boekverkoper bij Boekhandel Riemer in Amersfoort en Groningen. Uit het juryrapport: ‘Hans Loeve leeft voor het boek en verzint steeds nieuwe manieren om lezers te vinden. Niet alleen leest hij ontzettend veel en breed, hij weet zowel klant als collega aan te sporen meer te lezen. Als hij vertelt, sprankelt en schittert het. De Albert Hogeveenbokaal is een kroon op jaren trouwe dienst. En we hopen dat hij nog jaren doorgaat met alle prachtige evenementen ter promotie van het boek.’

Loeve is bedrijfsleider in Amersfoort, maar is ook twee dagen in de week te vinden in de Groningse vestiging van Riemer.

Foto via Instagrampagina Stichting Elspeet: Boekverkoper van het jaar Hans Loeve en juryvoorzitter Mark H. Stokmans)