Naar aanleiding van haar jongste roman Kamers antikamers krijgt Niña Weijers 21 vragen voorgelegd in De Groene Amsterdammer. Op de vraag welke schrijver ze het meest overschat vindt, antwoordt ze:

Er zijn schrijvers die met verve de rol van schrijver spelen, zozeer dat ze er zelf misschien ook wel in zijn gaan geloven. Wat me irriteert is dat media hier vaak helemaal niet kritisch mee omgaan. Ze gaan vaak mee in de act, houden die in stand, dikken die aan in stukken en interviews. Het gebeurde bijvoorbeeld rond Ilja Pfeijffers Grand Hotel Europa.

Weijers is blij dat Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs won ‘niet omdat Pfeijffers boek niet goed is, ik heb het niet gelezen’.

Lees alle 21 vragen hier.

In de bestseller 60 steeg Grand Hotel Europa naar de 3e plaats. Het boek staat sinds december 36 weken in de bestsellerlijst, waarvan 35 in de top 10. De roman Kamer antikamers is vooralsnog buiten de bestsellerlijsten gebleven.