Op 27 oktober 2019 wordt de achtste Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt door juryvoorzitter Sybrand Buma tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. Dan wordt bekend wie van de onderstaande schrijver 20.000 uero mee naar huis mag nemen.

Jan Brokken – De rechtvaardigen (Atlas Contact)
Roelof van Gelder – Dichter in de jungle (Atlas Contact)
Bart Van Loo – De Bourgondiërs (De Bezige Bij)
Annet Mooij – De eeuw van Gisèle (De Bezige Bij)
Sjeng Scheijen – De avant-gardisten (Prometheus)

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant.

De jury bestaat verder uit: Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

0

Reacties