Groter denken, kleiner doen van Herman Tjeenk Willink heeft de PrinsjesBoekenprijs gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. Ook genomineerd waren Macht der gewoonte van Carla Hoetink (Van Tilt) en Over de dijken van Coen Teulings (Prometheus).

De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Jan Schinkelshoek (voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant), Monique Leyenaar (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).

Eerdere winnaars van de PrinsjesBoekenprijs waren Mathieu Segers met Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden (2013), Piet de Rooy met Ons stipje op de wereldkaart (2014), Frank Westerman met De slag om Srebrenica (2015), Weerbare democratie, De grenzen van de democratische tolerantie van Bastiaan Rijpkema (2016), Tom van der Meer met Niet de kiezer is gek (2017) en Remieg Aerts met Thorbecke wil het (2018).

Afbeelding: screenshot live stream Eerste Kamer

0

Reacties