Er wordt al maanden gespeculeerd over de inhoud, maar vanaf 2 januari zijn de 1.131 brieven die T.S. Eliot schreef aan Emily Hale openbaar. Hale schonk de brieven aan de Princeton University in 1956 onder de bedinging dat ze pas 50 jaar na de dood van hen beiden in de openbaarheid gebracht mochten worden. T.S. Eliot overleed in 1969 en in oktober van vorig jaar werden de kratten met brieven voor het eerst geopend om ze te digitaliseren.

De antwoordbrieven van Hale aan Eliot zijn door de schrijver allemaal vernietigd.

Wie morgen naar de site van de Princeton University Library surft zal niet meteen online de brieven kunnen inzien, want het auteursrecht op de brieven vervalt pas in 2035. Onderzoekers mogen wel alvast de collectie inzien.

Lees ook de berichtgeving in The Guardian.

(foto: T. S. Eliot in 1923, publiek domein)

0

Reacties