De boodschap van Özcan Akyol over incestueuze schrijvers is wel overgekomen. De Volkskrant laat vier van hen aan het woord: Niña Weijers (‘Natuurlijk behoor je tot een elite als je boeken schrijft die serieus worden genomen in de boekenbijlagen van dag- en weekbladen.’), Philip Huff (‘Hij is zwanger van opportunistische hypocrisie en heeft zoveel boter op zijn hoofd, dat zijn haar ervan gaat glimmen.’), Daan Heerma van Voss (‘Nog afgezien van de ironie die ik bespeur in het feit dat juist Akyol, die met zijn Amsterdamse uitgever met vakantie gaat, de randstedelijke presentaties afschuimt en bevriend is met de halve televisiewereld, denk ik vooral: arme lezer.’) en Maartje Wortel die Akyol voor een deel wel gelijk geeft.
Tim Hofman reageerde op Twitter:

En zag tot zijn verbazing dat het stuk in de Volkskrant daarna was ingekort.

De krant stelt:

In een eerdere versie werd Maartje Wortel uitgebreider geciteerd. Sommige citaten zijn verwijderd omdat we ze niet konden verifiëren.

Lees het hele stuk hier.