Elke uitgeverij kijkt of er nog een titel over een epidemie in het fonds zit. Querido vond Quarantaine van Wytske Versteeg.

Plastisch chirurg Tomas Augustus zit gevangen in zijn huwelijk als hij tot zijn eigen verbazing verliefd wordt op de veel jongere Maria. Voor het eerst begint hij te twijfelen aan de leugen die hij leeft, maar net nu hij kans ziet op een nieuw begin, wordt het land lamgelegd door een dodelijke en uiterst besmettelijke ziekte. Tomas is een van de weinige overlevenden. Verscholen in zijn huis vertelt hij het verhaal van een man die een leven lang niet werd geraakt, en toen plotseling toch.

Quarantaine wordt uitgebracht in een printing on demand-editie. De roman is vanaf vrijdag beschikbaar.

Guus Bauer was zeer positief over deze roman op Tzum:
Tomas verandert gedurende deze bitterzoete monoloog in niets meer, niets minder dan een mens. Een verdienste van de sterke compositie van Versteeg.

In 2015 sprak ze over deze roman met Jeroen Vullings.