Radna Fabias, Fleur Pierets, Ilja Leonard Pfeijffer, Charlotte van den Broek, Melissa Giardina en Roderik Six droegen als eerste bij aan het tijdschrift Viralen ‘Een digitaal literair magazine in tijden van quarantaine’.

Niet alleen lezers, maar ook schrijvers zitten momenteel thuis. Literair manager Michaël Roumen, die o.a. bovenstaande auteurs vertegenwoordigt, bedacht een manier om tijdens de quarantaine toch iets collectiefs te kunnen ondernemen. Vanuit huiskamers in Genua, Antwerpen, Den Haag, Gent en Utrecht werd de afgelopen week een eerste editie van #VIRALEN tot stand gebracht.

Vanaf 1 april zal #VIRALEN iedere week een aantal unieke literaire stukken bieden: vers van de pen en speciaal geschreven voor dit e-journaal, aangevuld met een selectie parels van niet uitgebracht of onbekend werk van auteurs. De stukken variëren in onderwerp en vorm: poëzie, columns, verhalen, voorpublicaties of vingeroefeningen (die overigens niet per se over virologie zullen gaan). De auteurs krijgen totale vrijheid en zo worden de lezers elke week verrast.

Je kunt het eerste nummer van 40 veertig pagina’s hier downloaden.