De Premio Formentor de las Letras 2020 ook wel bekend als de Prix Formentor is toegekend aan Cees Nooteboom voor zijn hele oeuvre. Het is een internationale Spaanse prijs die toegekend wordt aan het oeuvre van een schrijver. Maar liefst 50.000 euro mag Cees Nooteboom bijschrijven op zijn bankrekening. In de jury zaten Judith Thurman, Alberto Manguel, José Enrique Ruiz Doménec, Alexis Grohmann onder voorzitterschap van Basilio Baltasar.

In de jaren zestig (van 1961 tot 1967) bestonden er twee prijzen, een nationale en een internationale variant voor één werk. Onder de prijswinnaars bevonden zich toen: Jorge Luis Borges, Samuel Beckett, Uwe Johnson, Carlo Emilio Gadda, Nathalie Sarraute, Saul Bellow en Witold Gombrowicz. Franco maakte een einde aan deze prijzen. Vanaf 2011 is de prijs weer in het leven geroepen als oeuvreprijs en winnaars waren onder meer Carlos Fuentes, Juan Goytisolo, Javier Marias en Annie Ernaux.