Het malle ding Van Bobbistiek was het debuut Leonie Kooiker in 1970. Het boek waarin een van haar kinderen – Bobbie – een rol had, kreeg direct een Gouden Griffel (Minoes van Annie M.G. Schmidt had dat jaar het nakijken). Dolf Verroen schreef over Kooiker in Bzzllettin:

Fantasie en werkelijkheid zijn voor Leonie Kooiker zo één en hetzelfde, dat het geen wonder is haar nog steeds met spijt te horen spreken over het malle ding van Bobbistiek, want voor haar was het een mooi, serieus ding, helemaal niet mal en zij heeft er vermoedelijk nog steeds spijt van dat zij ermee akkoord is gegaan dat deze, om commerciële redenen door Ploegsma verzonnen titel, op het boek is gekomen.
Door deze eigenschappen, fantasie en een groot realiteitsgevoel, is Leonie Kooiker een unieke figuur in onze jeugdliteratuur geworden.

Na haar debuut heeft ze tientallen boeken geschreven, voor heel jonge en voor voor wat oudere kinderen. Ze heeft zich ook gewaagd aan een ‘streekroman’ voor volwassenen, Je hart of je heerlijkheid, met drie slothoofdstukken waaruit je als lezer mocht kiezen.

(fotofragment: Evers, Joost / Anefo, Nationaal Archief, CC0)