De spiegel & het licht is de titel van het slotdeel van de trilogie die Hilary Mantel over Thomas Cromwell schreef. Het boek komt binnen op plek 17 en is daarmee meteen de hoogst geplaceerde literaire roman binnen de Bestseller 60. De bestsellerlijst bestaat vooral uit een tsunami aan Lucinda Riley die met 10 boeken in de lijst uitgeverij Xander stinkend rijk maakt. Lees de recensie van Jan de Jong over de trilogie hier.

Opvallend deze week is ook dat na 73 weken Hotel Grand Europa van Ilja Leonard Pfeijffer uit de bestsellerlijst verdwenen is. Misschien zijn het ook geen goede tijden voor een roman over massatoerisme (of juist wel).

In de staart van de bestsellerlijst (op 57) zien we het boek Bij ons in Auschwitz terug, samengesteld door Arnon Grunberg, ongetwijfeld weer in de belangstelling na de sterke 4 mei-lezing van de auteur.