Vanavond vond in de Balie een gesprek plaats over machtsmisbruik in de letteren onder de titel There Are More Weinsteins…. De advocaat van Arjan Peters had de organisatie gesommeerd om het volgende persbericht rond te sturen:

Wij verstuurden deze week een persbericht als aankondiging van het gesprek vanavond in De Balie met de Zweedse auteur/journalist Matilda Gustavsson. Het gesprek werd vanwege de corona-maatregelen verplaatst. De aanleiding voor de avond is het verschijnen van Gustavssons boek The Club – A Chronicle of Power and Abuse at the Heart of the Nobel Scandal dat gaat over misstanden in de Zweedse Academie. Het onderliggende onderzoek leidde ertoe dat de Nobelprijs voor Literatuur in 2018 niet werd uitreikt. Het gesprek over #MeToo is natuurlijk ook in Nederland belangrijk en actueel. Vanavond spreken onder leiding van De Balie programmamaker Ianthe Mosselman Matilda Gustavsson (via een skype verbinding) en de Nederlandse auteurs Marja Pruis, Maartje Wortel, Joost de Vries, Niña Weijers, Marjolijn de Cocq en Alma Mathijssen over machtsmisbruik in de Nederlandse letteren.
Tot onze verbazing heeft vandaag de advocaat van Arjan Peters, meester Marcus Draaisma, ons gesommeerd om onderstaande bericht naar verzendlijst van het eerdere persbericht te versturen. Voor alle duidelijkheid: wij brengen Arjan Peters natuurlijk niet in verband met Harvey Weinstein. We sturen zijn sommatie bij deze rond. Er staan een aantal feitelijke onjuistheden in. De avond zal gewoon plaatsvinden, is uitverkocht maar via de website te volgen.

Cliënt sommeert De Balie aan alle personen aan wie u de uitnodiging verstuurd heeft, het volgende bericht te sturen:
Wij hebben zonder onderzoek te doen de naam Arjan Peters in verband gebracht met Harvey Weinstein en #MeToo zaken, zoals die ook in Zweden en elders zouden hebben plaatsgevonden. Er is ons op geen enkele manier bewijs bekend waaruit blijkt dat Arjan Peters betrokken is bij een #MeToo zaak. Wij kunnen dan ook geen enkel verband leggen tussen Arjan Peters en #MeToo zaken die uit het nieuws bekend zijn.